A Microsoft Word forum. Microsoft Office Word Forum - WordBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Microsoft Office Word Forum - WordBanter forum » Microsoft Word Newsgroups » Microsoft Word Help
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Not all my captions show up in my list of figures?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 17th 08, 08:48 AM posted to microsoft.public.word.docmanagement
Davidy
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Not all my captions show up in my list of figures?

I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in my list of
figures. I have checked that these labels are captions and also that they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?
Ads
  #3  
Old March 18th 08, 01:44 AM posted to microsoft.public.word.docmanagement
PamC
external usenet poster
 
Posts: 39
Default Not all my captions show up in my list of figures?

Make sure that the paragraph style for all your figure (or table) captions is
the same as that specified in the list of figures field code.


PamC

"Davidy" wrote:

I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in my list of
figures. I have checked that these labels are captions and also that they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?

  #4  
Old March 18th 08, 09:30 AM posted to microsoft.public.word.docmanagement
Stefan Blom
external usenet poster
 
Posts: 8,430
Default Not all my captions show up in my list of figures?

Was the table of figures created based on a particular style or on the
caption label (SEQ field)? Are there any differences between the captions
that do show up and those that don't?

--
Stefan Blom
Microsoft Word MVP


"Davidy" wrote in message
...
I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by
inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in my list
of
figures. I have checked that these labels are captions and also that they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same
problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?



  #5  
Old May 15th 08, 01:06 AM posted to microsoft.public.word.docmanagement
Kelly V[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 11
Default Not all my captions show up in my list of figures?

I'm having exactly the same problem as Davidy.

I'm not an idiot, I've been using Word for years and I've had issues with
this before, but have always been able to fix it. It's usually been caused
by someone not using Insert Captions, or a page break or section break
interferes with it, or a hidden text box causes problems. This time,
however, there's absolutely NOTHING wrong with the bloody thing! All of the
codes are EXACTLY the same, so there's no frikkin' reason why the Table of
Figures isn't picking them up! I've tried copying and pasting the style from
a caption that's working to the ones that aren't, but that hasn't worked. I
even got desperate and tried Format Painter, but that was a bust.

I'm about ready to shoot this bloody pc right in the monitor - HELP!!!

"Stefan Blom" wrote:

Was the table of figures created based on a particular style or on the
caption label (SEQ field)? Are there any differences between the captions
that do show up and those that don't?

--
Stefan Blom
Microsoft Word MVP


"Davidy" wrote in message
...
I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by
inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in my list
of
figures. I have checked that these labels are captions and also that they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same
problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?




  #6  
Old May 15th 08, 03:20 AM posted to microsoft.public.word.docmanagement
Suzanne S. Barnhill
external usenet poster
 
Posts: 33,626
Default Not all my captions show up in my list of figures?

Unless you have the TOF configured to pick up the Caption style, it is
looking for a specific label, which is inserted with a SEQ field. Make sure
that the SEQ field identifier is exactly the same in all the captions. If
you've chosen the default "Figure" label, the SEQ field will be { SEQ
Figure \* ARABIC }.

--
Suzanne S. Barnhill
Microsoft MVP (Word)
Words into Type
Fairhope, Alabama USA

"Kelly V" wrote in message
...
I'm having exactly the same problem as Davidy.

I'm not an idiot, I've been using Word for years and I've had issues with
this before, but have always been able to fix it. It's usually been
caused
by someone not using Insert Captions, or a page break or section break
interferes with it, or a hidden text box causes problems. This time,
however, there's absolutely NOTHING wrong with the bloody thing! All of
the
codes are EXACTLY the same, so there's no frikkin' reason why the Table of
Figures isn't picking them up! I've tried copying and pasting the style
from
a caption that's working to the ones that aren't, but that hasn't worked.
I
even got desperate and tried Format Painter, but that was a bust.

I'm about ready to shoot this bloody pc right in the monitor - HELP!!!

"Stefan Blom" wrote:

Was the table of figures created based on a particular style or on the
caption label (SEQ field)? Are there any differences between the captions
that do show up and those that don't?

--
Stefan Blom
Microsoft Word MVP


"Davidy" wrote in message
...
I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by
inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in my
list
of
figures. I have checked that these labels are captions and also that
they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same
problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?






  #7  
Old May 15th 08, 05:20 PM posted to microsoft.public.word.docmanagement
Kelly V[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 11
Default Not all my captions show up in my list of figures?

Hi Suzanne!

Yes, all of the codes are exactly the same, I've Shift+F9'd ALL of my
captions, just to be on the safe side, and they're all coded the same way and
correctly, but two of them still won't show up in the ToF -- the heck?

I was reading other posts and thought that perhaps someone along the way had
locked the caption and figure, but that wasn't the issue, either. No
textboxes, no random breaks, nothing is different around those two captions
from the other captions that I've been able to find. Weird! And to make it
even weirder (more weird?) is that ALL of the figure captions showed up in
the ToF until I added one final caption on the VERY last figure, refreshed
the ToF, and boom! Suddenly, I lost Figures 2 and 7! I didn't do anything
out of the ordinary, added the caption to the last one like I did with all
the other ones, no weird breaks, no hidden codes, no nothing...

Maybe I have gremlins...

"Suzanne S. Barnhill" wrote:

Unless you have the TOF configured to pick up the Caption style, it is
looking for a specific label, which is inserted with a SEQ field. Make sure
that the SEQ field identifier is exactly the same in all the captions. If
you've chosen the default "Figure" label, the SEQ field will be { SEQ
Figure \* ARABIC }.

--
Suzanne S. Barnhill
Microsoft MVP (Word)
Words into Type
Fairhope, Alabama USA

"Kelly V" wrote in message
...
I'm having exactly the same problem as Davidy.

I'm not an idiot, I've been using Word for years and I've had issues with
this before, but have always been able to fix it. It's usually been
caused
by someone not using Insert Captions, or a page break or section break
interferes with it, or a hidden text box causes problems. This time,
however, there's absolutely NOTHING wrong with the bloody thing! All of
the
codes are EXACTLY the same, so there's no frikkin' reason why the Table of
Figures isn't picking them up! I've tried copying and pasting the style
from
a caption that's working to the ones that aren't, but that hasn't worked.
I
even got desperate and tried Format Painter, but that was a bust.

I'm about ready to shoot this bloody pc right in the monitor - HELP!!!

"Stefan Blom" wrote:

Was the table of figures created based on a particular style or on the
caption label (SEQ field)? Are there any differences between the captions
that do show up and those that don't?

--
Stefan Blom
Microsoft Word MVP


"Davidy" wrote in message
...
I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by
inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in my
list
of
figures. I have checked that these labels are captions and also that
they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same
problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?






  #8  
Old May 15th 08, 10:12 PM posted to microsoft.public.word.docmanagement
Suzanne S. Barnhill
external usenet poster
 
Posts: 33,626
Default Not all my captions show up in my list of figures?

Sounds like it.

--
Suzanne S. Barnhill
Microsoft MVP (Word)
Words into Type
Fairhope, Alabama USA

"Kelly V" wrote in message
...
Hi Suzanne!

Yes, all of the codes are exactly the same, I've Shift+F9'd ALL of my
captions, just to be on the safe side, and they're all coded the same way
and
correctly, but two of them still won't show up in the ToF -- the heck?

I was reading other posts and thought that perhaps someone along the way
had
locked the caption and figure, but that wasn't the issue, either. No
textboxes, no random breaks, nothing is different around those two
captions
from the other captions that I've been able to find. Weird! And to make
it
even weirder (more weird?) is that ALL of the figure captions showed up in
the ToF until I added one final caption on the VERY last figure, refreshed
the ToF, and boom! Suddenly, I lost Figures 2 and 7! I didn't do
anything
out of the ordinary, added the caption to the last one like I did with all
the other ones, no weird breaks, no hidden codes, no nothing...

Maybe I have gremlins...

"Suzanne S. Barnhill" wrote:

Unless you have the TOF configured to pick up the Caption style, it is
looking for a specific label, which is inserted with a SEQ field. Make
sure
that the SEQ field identifier is exactly the same in all the captions. If
you've chosen the default "Figure" label, the SEQ field will be { SEQ
Figure \* ARABIC }.

--
Suzanne S. Barnhill
Microsoft MVP (Word)
Words into Type
Fairhope, Alabama USA

"Kelly V" wrote in message
...
I'm having exactly the same problem as Davidy.

I'm not an idiot, I've been using Word for years and I've had issues
with
this before, but have always been able to fix it. It's usually been
caused
by someone not using Insert Captions, or a page break or section break
interferes with it, or a hidden text box causes problems. This time,
however, there's absolutely NOTHING wrong with the bloody thing! All
of
the
codes are EXACTLY the same, so there's no frikkin' reason why the Table
of
Figures isn't picking them up! I've tried copying and pasting the
style
from
a caption that's working to the ones that aren't, but that hasn't
worked.
I
even got desperate and tried Format Painter, but that was a bust.

I'm about ready to shoot this bloody pc right in the monitor - HELP!!!

"Stefan Blom" wrote:

Was the table of figures created based on a particular style or on the
caption label (SEQ field)? Are there any differences between the
captions
that do show up and those that don't?

--
Stefan Blom
Microsoft Word MVP


"Davidy" wrote in message
...
I am using Office 07. In my Word document I have labled figures by
inserting
figure captions. However, several of my figures do not show-up in
my
list
of
figures. I have checked that these labels are captions and also
that
they
are not text boxes, yet the problem still persists. I have the same
problem
with my list of tables. Can you suggest a solution?








  #9  
Old May 19th 17, 07:56 AM
uid100 uid100 is offline
Junior Member
 
First recorded activity by WordBanter: May 2017
Posts: 0
Lightbulb

I fought this one for an hour or so... tried deleting captions and recreating them and more, resetting all formatting, checking all of the field codes... had to be something simpler than that, right?

FINALLY solved it for my situation.

Accepted all changes and TURN TRACK CHANGES OFF. Magic!

I sincerely hope this helps someone else.
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Figures and captions thermoregulator Microsoft Word Help 5 October 10th 07 01:12 AM
Tbl of figures/Captions Gail[_2_] Tables 2 May 20th 07 09:24 PM
figures and captions Rob Page Layout 1 March 24th 06 03:34 AM
Captions don't show up in table of figures when in a textbox Sanne Heesmans Microsoft Word Help 3 July 13th 05 02:36 PM
Using captions to create a list of figures in the TOC Mary Lee Page Layout 2 April 15th 05 07:03 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2017 Microsoft Office Word Forum - WordBanter.
The comments are property of their posters.